Λέμε την Αλήθεια
Λέει Όχι στον Τράμπ ο Πρίγκιπας Χάρι

Λέει Όχι στον Τράμπ ο Πρίγκιπας Χάρι

Η είδηση έρχεται την ώρα που η Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Τερέζα Μέι, αρνείται να υποχωρήσει στην πρόσκλησή της στον Τραμπ! Από την άλλη, πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι υπέγραψαν ζητώντας να ανακληθεί αυτή η πρόσκληση. Πηγή φίλα προσκείμενη στη βασιλική οικογένεια αποκαλύπτει: «Ο Χάρι πιστεύει ότι ο Πρόεδρος είναι μια σοβαρή απειλή στα ανθρώπινα δικαιώματα», όπως αναφέρει το US Weekly. Μια δεύτερη πηγή αποκάλυψε ότι ο Χάρι δεν κρατιέται να μη σχολιάζει αρνητικά τον Τραμπ από τότε που ξεκίνησε την Προεδρική του περιοδεία, το 2015, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί!

Η προβοκατόρικη απόφαση του Τραμπ να αρνηθεί όχι μόνο τους πρόσφυγες να περάσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και στους ανθρώπους από επτά Μουσουλμανικές (κατά πλειοψηφία) χώρες, προκάλεσε δημόσια κατακραυγή, την περασμένη βδομάδα! Αυτή η απόφαση προκάλεσε διαμαρτυρίες και στην Αγγλία κάνοντας μερικούς να αναρωτηθούν αν η πρόσκληση στον Πρόεδρο στο Ηνωμένο Βασίλειο θα έπρεπε να ανακληθεί!

Η κυβέρνηση προσκαλεί τους ηγέτες των χωρών και η Τερέζα Μέι  είχε επαναλάβει την πρόσκληση, όταν επισκέφθηκε την Ουάσινγκτον, μέσα στον Ιανουάριο. Η απέχθεια του Πρίγκιπα προς τον Τραμπ είναι γνωστή τοις πάσι, Αγγλία, από τότε που κυκλοφόρησε η φωτογραφία με τη σύζυγό του, Μελάνια και τον γιο του, Μπάρον, όταν είχε πρωτοξεκινήσει την προεκλογική εκστρατεία, το 2015. Η άποψη αυτή μπορεί να φέρει τον Χάρι σε διαμάχη με τη γιαγιά του, τη Βασίλισσα Ελισάβετ. Από την άλλη, αν ο Τραμπ πάει στην Αγγλία, σημαίνει ότι πρέπει να του ετοιμάσουν μια μεγαλοπρεπή τελετή, αλλά και να τον φιλοξενήσουν στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, όπου παραδοσιακά φιλοξενούνται ηγέτες από όλον τον κόσμο!

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, κανείς από το Παλάτι του Κένσιγκτον, όπου μένει και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, δε θέλει να σχολιάσει την αντίθεση του πρίγκιπα Χάρι προς τον Τραμπ.

Νίκος Ράλλης

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.

Most popular

Most discussed