Λέμε την Αλήθεια
Υλικά και Τρόποι Κατασκευής Επιγραφής ή Ταμπέλας

Υλικά και Τρόποι Κατασκευής Επιγραφής ή Ταμπέλας

Ώστε αποφάσισες να ανοίξεις την δική σου επιχείρηση και μέσα σε όλα τα ερωτηματικά που σε βασανίζουν είναι και το γνωστό “Ποιες είναι οι επιτρεπόμενες διαστάσεις για επιγραφές καταστημάτων και το νόμιμο μέγεθος;”

1. ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ (άρθρο 4, παρ.1 ΚΥΑ 52138/2003)
ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΡΑΚΕΤΑ ΜΗ ΦΩΤΕΙΝΗ / ΜΗ ΦΩΤΙΖΟΜΕΝΗ – μέγιστες διαστάσεις ωφέλιμης επιφάνειας : 1,3m (οριζόντια) Χ 2m. (κάθετη). Η νοητή κατακόρυφος της κορνίζας της ωφέλιμης επιφάνειας πρέπει να απέχει από το κράσπεδο του πεζοδρομίου τουλάχιστον 1,0m. Η κορνίζα της ωφέλιμης επιφάνειάς πρέπει να απέχει από την ρυμοτομική γραμμή τουλάχιστον 2,50m.
ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΡΓΟΣ – πλαίσιο κυλινδρικό ή τριγωνικό που φέρει έως τρείς ωφέλιμες επιφάνειες με μέγιστη διατομή 1,2m2 και μέγιστο ύψος 3,6m ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΦΩΤΕΙΝΟΣ ή ΦΩΤΙΖΟΜΕΝΟΣ εφόσον έχει επιτραπεί αυτό για τη συγκεκριμένη θέση με την απόφαση του Δ/Κ Συμβουλίου περί καθορισμού θέσεων υπαίθριας διαφήμισης
ΣΤΕΓΑΣΤΡΟ Ένα πλαίσιο στην πλευρά που βρίσκεται στο αντίθετο προς την κατεύθυνση της κυκλοφορίας άκρο του στεγάστρου – επιτρέπεται να είναι φωτεινό και να προβάλλονται εναλλασσόμενα μηνύματα, με συχνότητα όχι μικρότερη του ενός μηνύματος ανά 10 λεπτά
ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΦΩΤΕΙΝΟ Ή ΜΗ, ΥΨΟΥΣ 0,4m ΑΠΌ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ – ΕΠΙ ΤΕΝΤΑΣ ΜΠΕΖ Ή ΛΕΥΚΗΣ, ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΜΕΓΙΣΤΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ 1,8m Χ 0,75m.

2. ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ (άρθρο 4, παρ.2 ΚΥΑ 52138/2003)
ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΙΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΗ ΦΩΤΕΙΝΟ / ΜΗ ΦΩΤΙΖΟΜΕΝΟ, ΜΕ ΩΦΕΛΙΜΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΜΕΧΡΙ 32 ΜΟΝΑΔΕΣ (ΜΟΝΑΔΑ = 0,7m X 1,05m), μέγιστο μήκος τα 11,20m (16χ0,70m) και μέγιστο ύψος 2,10m (2×1,05)
Τοποθετούνται κατά μήκος της οικοδομικής γραμμής (με τήρηση των υποχρεωτικών στοών και πρασιών), παράλληλα και ευθύγραμμα με αυτή και όχι σε τεθλασμένες γραμμές.
ΓΗΠΕΔΑ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΙΖΑ, ΜΗ ΦΩΤΕΙΝΗ / ΜΗ ΦΩΤΙΖΟΜΕΝΗ, μέγιστες διαστάσεις ωφέλιμης επιφάνειας : 3m (οριζόντια) Χ 2m. (κατακόρυφη)
ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΜΕΣΟΤΟΙΧΙΕΣ & ΤΥΦΛΕΣ ΟΨΕΙΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ – Η ΕΠΩΝΥΜΙΑ Ή ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΟΥ ΧΟΡΗΓΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2,5% ΤΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

3. ΧΩΡΟΙ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ, ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ & ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ – ΣΤΑΔΙΑ / ΓΗΠΕΔΑ (άρθρο 5 ΚΥΑ 52138/2003)
ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΕ ΩΦΕΛΙΜΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΜΕΧΡΙ 32 ΜΟΝΑΔΕΣ (ΜΟΝΑΔΑ = 0,7m X 1,05m) – μέγιστο μήκος τα 11,20m (16 χ 0,70m) και μέγιστο ύψος 2,10m (2 x 1,05).
ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΠΛΑΙΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΧΩΡΟ

4. ΟΧΗΜΑΤΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΜΗ ΦΩΤΕΙΝΕΣ / ΜΗ ΦΩΤΙΖΟΜΕΝΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

Νίκος Ράλλης

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.

Most popular

Most discussed