Λέμε την Αλήθεια
Πως η Ιστοσελίδα Επιχείρησης Μπορείς Ανεβάσει τις Πωλήσεις

Πως η Ιστοσελίδα Επιχείρησης Μπορείς Ανεβάσει τις Πωλήσεις

Για να μπορέσει η ιστοσελίδα μιας επιχείρησης να ανεβάσεις τις πωλήσεις θα πρέπει αρχικά να βρεθεί στις πρώτες σελίδες του Google. Πως μπορεί να επιτευχθεί όμως αυτό και πόσος χρόνος θα χρειασθεί περιγράφεται στο άρθρο Πρώτη Σελίδα στο Google και Πόσος Χρόνος Θα Χρειασθεί (Έρευνα) και συγκεκριμένα.

Όλοι οι κάτοχοι ιστοσελίδων θέλουν να βρεθούν στην πρώτη σελίδα στο Google και ειδικά μετά την ολοκλήρωση κατασκευής ιστοσελίδας, το ερώτημα που απασχολεί την πλειονότητα των ιδιοκτητών επαγγελματικών ιστοσελίδων είναι:

«Πόσος Χρόνος Χρειάζεται για να Ανέβει η Ιστοσελίδα μου στην Πρώτη Σελίδα στο Google;»

Η πιο κοινή απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι «Εξαρτάται», διότι υπάρχουν αρκετές μεταβλητές που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη, όπως το περιεχόμενο της ιστοσελίδας, ο ανταγωνισμός, το αντικείμενο της ιστοσελίδας κ.α.

Στο ερώτημα αυτό, αποφάσισε να απαντήσει μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες συλλογής δεδομένων κατάταξης και αξίας ιστοσελίδων, ονόματι Ahrefs έτσι ώστε να παραχθούν πιο χειροπιαστές απαντήσεις στο ερώτημα, από ένα απλό «Εξαρτάται». Έτσι, αναλύοντας δεδομένα πολλών petabytes κατέληξαν στα ακόλουθα συμπεράσματα:

 

Πόσο παλαιές είναι οι ιστοσελίδες της πρώτης σελίδας του Google;

Από ανάλυση 2.000.000 τυχαίων λέξεων κλειδιών, προέκυψαν τα αποτελέσματα που εμφανίζονται πολύ όμορφα στο ακόλουθο γράφημα:

Πρώτη Σελίδα στο Google και Πόσος Χρόνος Θα Χρειασθεί (Έρευνα)

Βλέποντας το γράφημα, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι κατά μέσο όρο οι ιστοσελίδες που εμφανίζονται στην πρώτη σελίδα του Google είναι κατασκευασμένες πριν από 2+ έτη.

Ακόμα, είναι γεγονός ότι μόνο το 19% εξ’ αυτών είναι ηλικίας 1 έτους, όπως παρουσιάζεται στο παρακάτω γράφημα:

Πρώτη Σελίδα στο Google και Πόσος Χρόνος Θα Χρειασθεί (Έρευνα)

Τι συμπέρασμα προκύπτει από την Έρευνα;

Τελικά η έρευνα απάντησε στο ερώτημα, «Πόσος Χρόνος Θα Χρειάζεται για να Ανέβει μια Ιστοσελίδα στην Πρώτη Σελίδα του Google»;

Όχι.

Αλλά τουλάχιστον κατέληξε ότι το 95% των νεόδμητων ιστοσελίδων δεν εμφανιστήκαν στα πρώτα 10 αποτελέσματα αναζήτησης εντός 1 έτους, ενώ η πλειονότητα των «Τυχερών» ιστοσελίδων χρειάστηκαν από 2 – 6 μήνες.

Τελικά, θα σταματήσω να αναφέρομαι στις τυχερές ιστοσελίδες με αυτό τον όρο, διότι είναι σίγουρο ότι η τύχη τους οφείλεται σε σκληρή δουλειά και προχωρημένες γνώση στην προώθηση ιστοσελίδων, δηλαδή κάθε άλλο παρά τύχη.

Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι η γνώση και η σκληρή δουλειά στο τέλος ανταμείβονται με μια χρυσή πρωτιά στο Google και όλοι μπορούν να καταλάβουν γιατί ονομάζεται χρυσή.

Νίκος Ράλλης

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.

Most popular

Most discussed