Λέμε την Αλήθεια
Η Πατητή Τσιμεντοκονία στην Ανακαίνιση Σπιτιού

Η Πατητή Τσιμεντοκονία στην Ανακαίνιση Σπιτιού

Στην ανακαίνιση σπιτιού η πατητή τσιμεντοκονία ή αλλιώς Beton Cire έχει ως βάση το μικροτσιμέντο και αυτός είναι ο λόγος που την ξεχωρίζει από τις παραδοσιακές τσιμεντοκονίες και τα βιομηχανικά δάπεδα. Το μικροτσιμέντο έχει μοναδικές ιδιότητες όπως υψηλή ελαστικότητα, ισχυρή πρόσφυση και μεγάλη αντοχή στην κρούση, και όλα αυτά σε πάχος μόλις 3-4 mm.

Για να προστατευτεί η πατητή τσιμεντοκονία από ρύπους, λάδια και άλλου είδους χημικά, επαλείφεται με ειδικά βερνίκια που την διατηρούν αναλλοίωτη στην όψη αλλά προσφέρουν και τέλεια αδιαβροχοποίηση.

Έχει πολύ υψηλή πρόσφυση σε υποστρώματα από μπετό, πλακάκια, μωσαικά, μάρμαρα, ξύλα και μέταλλα. Συνεπώς, μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε εξωτερικούς χώρους όσο και σε εσωτερικούς, όπως δάπεδα, μπάνια, σκάλες, πάγκους, ντουζιέρες, χτιστές μπανιέρες και σε πολλές άλλες εφαρμογές. Η πατητή τσιμεντοκονία διατίθεται σε απεριόριστα χρώματα και σχέδια και έχει απίστευτες αντιχαρακτικές ιδιότητες. Είναι 100% ελληνικό προιόν και παραμένει η τιμή της σε φυσιολογικά επίπεδα αφού τα συστατικά της προέρχονται από την ελληνική φύση και δεν χρησιμοποιούνται χημικά.

Τα δάπεδα και οι επιφάνειες από πατητή τσιμεντοκονία παρέχουν πολύ καλύτερη υγιεινή σε σχέση με τα πλακάκια αφού δεν υπάρχουν αρμοί στους οποίους αναπτύσσονται μικρόβια, όπως είναι γνωστό.

Η πατητή τσιμεντοκονία μπορεί να χρησιμοποιηθεί έξυπνα σε μία ανακαίνιση μπάνιου ή σε δάπεδα αφού εφαρμόζεται σε πολύ μικρό πάχος (μόλις 3-4 mm) και δεν απαιτείται η αποξήλωση των παλαιών πλακιδίων αφού μπορεί να τοποθετηθεί πάνω από αυτά. Μπορεί να καθαριστεί πολύ πιο εύκολα σε σχέση με τα πλακάκια και δεν απορροφά διάφορα υγρά που δημιουργούν λεκέδες. Μπορεί να εφαρμοστεί στην ενδοδαπέδια θέρμανση αφού λόγω της υψηλής της ελαστικότητας απορροφά τις συστολές-διαστολές που προκαλούν οι μεταβολές της θερμοκρασίας χωρίς να απαιτούνται αρμοί. Είναι ενιαίο υλικό χωρίς διακοπές και αρμούς οπότε δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τυχόν κακοτεχνίες όπως εμφανίζονται για παράδειγμα στα πλακάκια η στο ξύλο.

Το συμπέρασμα από τα παραπάνω είναι ότι αποτελεί μία έξυπνη αλλά και γρήγορη λύση στην ανακαίνιση αλλά και του επαγγελματικού χώρου σας.

Αν σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε την πατητή τσιμεντοκονία στους χώρους σας, ιδού τα σπουδαιότερα πράγματα που χρειάζεται να γνωρίζετε:

1. Η πατητή τσιμεντοκονία είναι 100% Ελληνικό προϊόν, οικολογικό, φυσικό και βιοκλιματικό, αφού τα υλικά της προέρχονται από τη φύση. Τα συστατικά της ειναι θηραϊκή γη, χαλαζιακή άμμος, κεραμάλευρο και υδράσβεστο.

2. Λόγω απουσίας του τσιμέντου δε δημιουργούνται ρηγματώσεις. Εύλογα θ’ αναρωτιέστε πως η πατητή τσιμεντοκονία δεν περιέχει τσιμέντο, κι ας μοιάζει με αυτό. Ο λόγος είναι η αλεσμένη ποζολάνη (θηραϊκή γη), η οποία αναμεμειγμένη με άσβεστο και νερό δημιουργεί ένα είδος τσιμέντου σχηματίζοντας υδραυλικές ενώσεις. Με το κεραμάλευρο, το μείγμα αυτό μπορεί να πάρει όποιο χρώμα θέλουμε.

3. Η πατητή μπορεί να εφαρμοστεί στα δάπεδα, στους τοίχους, σε σκάλες, σε πάγκους, σε πισίνες, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους αλλά και στη διαμόρφωση σύνθετων οικοδομικών όγκων και διακοσμητικών αντικειμένων. Μπορείτε να διαμορφώσετε από μπανιέρες, ντουζιέρες, νιπτήρες, μέχρι και έπιπλα για το σαλόνι.

4. Κατάλληλα υποστρώματα για την εφαρμογή της πατητής τσιμεντοκονίας θεωρούνται το σκυρόδεμα, το τούβλο, και το τσιμεντοκονίαμα. Ηπατητή  τσιμεντοκονία μπορεί επίσης να τοποθετηθεί απευθείας σε υφιστάμενα δάπεδα όπως πλακάκια, μωσαϊκά και μάρμαρα.

Προσοχή όμως, δεν θα συνιστούσαμε να εφαρμόσετε πατητή τσιμεντοκονία σε παλιό ξύλινο δάπεδο, λόγω των συστολών-διαστολών του, αλλά και ενδεχόμενης  διαρροής από σωλήνες κάτω από τα ξύλα.

5. Η επιφάνειά της πατητής μπορεί να είναι τραχιά, ανάγλυφη ή βελούδινη, μονοχρωματική ή πολυχρωματική. Ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλετε να δώσετε. Μετά το πάτημα του κονιάματος και το στέγνωμά του οι επιφάνειες αλείφονται με προστατευτικό και αδιαβροχοποιητικό υγρό.  Αυτό είναι που δίνει την τελική γυαλιστερή ή ματ επιφάνεια.

Νίκος Ράλλης

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.

Most popular

Most discussed